Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneaften: Dronningens kirketekstiler

Dato
Torsdag d. 15. september 2022, kl. 19:00
Sted
Menighedshuset, Østergade 1, Østergade 1, 6400 Sønderborg
Medvirkende
Vibeke Lindhardt
Pris
fri entré

Foredrag ved Vibeke Lindhardt. Hun har sammen med Anne Hedeager Krag skrevet bogen: Dronningens kirketekstiler – mange hænders værk.

Dronning Margrethe har designet og selv delvis udført mere end 20 messehageler, fem antependier, et bryllupstæppe og fem bispekåber i Danmark, Grønland, Tyskland og Storbritannien. En stor del af disse, findes i Sønderjylland.

I foredraget vil Vibeke lægge særligt vægt på Dronningens kirketekstiler i Sønderborg, Gråsten, Møgeltønder og Haderslev.

Foredraget er krydret med flotte billeder og gode historier, vi begynder med historien om Vibeke Lindharts samarbejde med Dronningen omkring vævningen af to messehagler og et antependium til Haderslev Domkirke.

 ”Jeg hadede håndarbejde som barn. Det var det værste jeg vidste” Dronningen talte fra hjertet da Vibeke mødte hende i biblioteket på Amalienborg og hun løftede sløret for det vendepunkt, der startede hendes kreative arbejde med tekstiler.

Det stærke farvevalg og ikke mindst Dronningens sans for det historiske og traditionsrige broderi har gjort hendes arbejder til noget helt særligt. Hendes store viden og bevidsthed om det kristne budskab og den kristne symbolik kommer tydeligt til udtryk i de motiver, hun vælger.

I anledning af Dronningens jubilæum som regent.

Alle er velkomne.

Tilmelding: du er velkommen til at tilmelde dig på kirkekontor@sctmarie.dk  eller mød op i Menighedshuset, Østergade 1

Foto: fotograf Dorte Krogh