Menighedshuset

Bagerst i kirkesalen højt hævet over gulvet hænger pulpituret med det nærmest rokokosmykkede rygpositiv. At orgeludsmykningen ikke passer med resten af rummet er oplagt. Årsagen hedder genbrug. Da Sct. Marie Kirke fik sit nye orgel i 1962 blev det vedtaget at genbruge rygpositivet til et nyt orgel i menighedshuset. Orglet fra Demant og søn var på det tidspunkt relativt nyrenoveret ved Marcussen og Søn  og det var således et udmærket instrument, omend stemmeudvalget var sparsomt for et fuldorgel. Derfor blev det besluttet at udvide orgelet i 1975 med Subbas 16' og tilhørende pedalværk med kobler, så det bedre kunne dække det nødvendige stemmespektrum til brug ved gudstjenester. Denne udvidelse blev ligeledes fortaget af Marcussen og Søn. Instrumentet bruges til gudstjenester i Menighedshuset og passer ganske fint til rummet. 

De 10 stemmer fordeler sig således

Subbas 16'
Krumhorn 8'
Ranket 16'
Mixtur 3 kor
Sesquialtera 2 kor
Blokfløjte 2'
Gedaktpommer 4'
Oktav 4'
Gedakt 8' 
Principal 8'

 

Udover Positivet er Kirkesalen udstyret med et Flygel fra Steinway & Son fra 1929, Model M. Et aldeles udmærket instrument med en klar og ligefrem klang, der bruges til arrangementer og undertiden gudstjenester i Kirkesalen. Instrumentet har Sustain- og una corda- pedaler.

I Menighedshusets øvrige rum findes yderligere tre instrumenter.

I lillesalen står et opretstående klaver fra Gerh. Steinberg med tre pedaler, der bruges til mindre arrangementer og ikke mindst til ledelse af Motetkorets øveaftner. 

I karnapstuen står det hyggelige Pianette og pynter i hjørnet, og endelig står et gammelt klaver på loftet, men det må regnes for ubenævneligt.